Rakningstips


Nedan finner du några populära rakningstips som våra experter har tagit fram. Att raka sig är inte svårt, men att få det helt perfekt bör en raka sig på ett specifikt sätt. Vi hoppas att dessa tips blir användbara för dig.


Rakning för känslig hud

Om du har känslig är det viktigt att raka sig på rätt sätt, annars kan en få brännsår och röda prickar efter rakningen. Se till att huden är väl uppmjukad innan du börjar raka dig. Ta gärna en varm dusch så hårstråna mjukar upp sig och blir lättare att raka av. Använd gärna vår Wash&Shave i duschen eller i badkaret. Efter rakningen applicerar du en mjukgörande mild kräm som reparerar huden efter rakningen.


Undvik röda prickar och inåtväxande hår

För att undvika röda prickar och inåtväxande hårstrån är det viktigt att använda skarpa rakblad. Byt därmed rakblad ofta - så fort du märker att rakbladet börjar bli slött. Se till att du är ren där du rakar dig, att hårstråna är uppmjukade och att du inte har gåshud. Raka dig försiktigt, och se till att du använder en mjukgörande kräm efter rakningen. När du rakar dig blir det alltid små skärsår, som ibland inte ens syns. Dessa kan bli inflammerade och om du har otur kan inåtväxande hårstrån bli riktigt besvärliga som en följd av att du rakar dig för snabbt.


Rakning för fet och oljig hud

Om du har fet eller oljig hud, är det extra viktigt att du rakar dig på rätt sätt. Du har större porer, får lättare finnar och svarta pormaskar som syns. Här är det viktigt att du tvättar kroppen regelbundet och rengöra huden - både morgon och kväll - gärna med vår body scrub. Du kanske tror att vanlig tvål är effektiv här, då det agerar uttorkande. Men faktum är att mer “olja” produceras om huden torkar ut. Använd därför en tvål med skonsamma ingredienser när du rakar dig - som inte torkar ut huden. Efter rakningen ska du inte använda en alkoholbaserad kräm - använd så milda och naturliga produkter som möjligt om du har fet hud.


Raka benen och armarna

Om du rakar benen och armarna ofta, är det stora ytor som rakbladet ska klara av. Därmed blir rakbladet snabbare slött. Se till att byta rakblad ofta om du märker att det går lite trögt. Benen och armarna rakar du enklast i duschen, använd gärna vår Wash&Shave. Ett hett tips efter rakningen är att smörja på olivolja när du är i duschen. När ben och armar är insmorda, kan du snabbt skölja av de i duschen, så att all överflödig olivolja rinner av.


Raka armhålorna

Armhålorna är väldigt sköra. Huden under armhålorna är extra tunn där, vilket gör att du lättare kan få skärsår. Här är våra 3+3-rakblad ideala, då de böjer sig efter kroppens form. Som alltid när du rakar dig, är det viktigt att huden och hårstråna är uppmjukade. Då håret under armarna växer åt alla håll, är det smart att raka i olika riktningar. Sträck ut huden genom att lyfta på armen högt över huvudet.


Raka underlivet

Underlivet och bikinilinjen är lite speciell och kan vara svår att raka. Hårstråna här är oftast grövre. Se till att hårstråna är uppmjukade och att det är helt rent. Här är det fördelaktigt att raka medhårs. Rakar du dig mothårs klyvs hårstråna snabbare, men risken för att du får inflammerade hårsäckar och inåtväxande hårstrån ökar markant. Det får helt enkelt ta lite extra tid när du rakar underlivet och bikinilinjen.


Bra att tänka på

Förvara din rakhyvel och dina rakblad på en torr plats när du inte rakar dig, då håller de längre. Eftersom din hud är elastiskt är det viktigt att sträcka ut huden när du rakar dig, oavsett var på kroppen du gör det. Vi har nämnt att det är praktiskt att raka sig i duschen, då hårstråna mjukar upp sig och porerna öppnar sig, men att duscha eller bada riktigt länge kan ge motsatt effekt. Du vet hur händerna blir om man är i vatten riktigt länge - huden sväller. Det kan göra att rakningen blir mindre effektiv.


Om du har övriga frågor och vill ha mer tips, tveka inte på att kontakta oss. Vi hoppas att du vill testa ShaiBox! Vi har tusentals aktiva, nöjda kunder som har hittat sin favorit!


Kom igång nu!

Alltid fräsch med ShaiBox! Kom i gång nu!

ShaiBox levereras av Zentio AS

Spännande produkter direkt hem till dig!

  • Livstidsgaranti

    Aktiva kunder har livstidsgaranti på Shai-rakhyvelen! Du får et nytt om dit handtag går sönder,
    betala endast för porto.

Var god vänta...